Kies Kleurig: Altijd De Juiste Tint Brow Henna

Mrs.Highbrow Brow Henna is er in zes prachtige kleuren, van blond tot bijna zwart. Maar wanneer kies je welke kleur henna? En hoe pakken de tinten uit op de huid? Met de volgende tips kies jij altijd voor de juiste tint. 

Van licht naar donker zijn dit de kleuren Mrs.Highbrow Brow Henna: Honey, Taupe, Hazelnut, Natural Brown, Ash Brown en Raven

Bij het kiezen van de juiste kleur, kijk je ook altijd naar de wenkbrauwhaartjes. Bij natuurlijk volle brows wordt het resultaat altijd donkerder dan bij dun bezaaide wenkbrauwen. Ook poreuze haren nemen meer verf op dan fijnere haartjes, waardoor het resultaat intenser wordt.

Mrs.Highbrow Brow Henna is ready-to-use, maar je kunt de kleuren ook met elkaar mengen, om een tint warmer of koeler te maken, of lichter of donkerder.

Bij het kiezen van de perfecte kleur Brow Henna, zijn er heel wat dingen om rekening mee te houden. Heeft de klant volle brows of juist niet? Hoe zit het met de textuur van de haren en de huidskleur? En wat wil de klant zelf? Is het hun eerste keer en willen ze subtiele henna brows? Of zijn ze een diehard fan en gaan ze voor een donkere look? En last but not least is het belangrijk dat je de verschillende kleuren Mrs.Highbrow Brow Henna goed kent. 

Mrs.Highbrow Brow Henna Natural Brown Is De Meest Populaire Kleur Die Bij Vrijwel Iedereen Past.

1. Ken De Kleuren

Mrs.Highbrow Brow Henna is er in zes verschillende kleuren, die allemaal redelijk koel zijn. Alleen Hazelnut is warmer, voor klanten die van warmbruine brows houden, roodharig zijn of een warme huidtoon hebben. Dit zijn de tinten van licht naar donker:

Honey: Een warme blondtint voor mensen met lichte wenkbrauwen en een lichte huid. Op een warme ondertoon zal het meer honingachtig zijn. Meng het met Taupe voor een iets donkerdere blondtint. Sommige brow stylisten gebruiken het ook om donkere kleuren iets lichter en warmer te maken.

Taupe: Een donkerblonde/lichtbruine tint voor blonde tot donkerblonde wenkbrauwen op een lichte tot medium huid. Perfect om op zichzelf te gebruiken. Voor een koelere en donkerdere tint: meng het met een beetje Ash Brown.


Hazelnut: De enige kleur met een warme ondertoon. Ideaal voor mensen met rood haar, een warme ondertoon of groene ogen. Het kan ook worden gebruikt om andere kleuren iets warmer te maken.


Natural Brown: Een natuurlijk bruin effect voor wenkbrauwen op een lichte tot medium huid. Deze kleur is erg populair en past bij vrijwel iedereen. Het mixen met andere kleuren is meestal niet nodig. Als je het toch intenser en koeler wilt maken, meng het dan met Ash Brown.


Ash Brown: Een donkere tint met een assige en koele ondertoon voor de getinte tot donkere huid. Als het te licht is, voeg een beetje Raven toe. Om Brow Henna Ash Brown iets lichter te maken, meng het met Natural Brown.


Raven: Een extra donkere tint speciaal voor vrouwen met een donkere huid. Deze kleur is zo intens dat je van een eventuele mixkleur niet veel zult terugzien. Wel kun je Raven gebruiken om andere kleuren iets intenser te maken. Neem echt maar een klein mespuntje!

2. Volle Of Minder Volle Wenkbrauwen?

Bij het bepalen van de juiste kleur Brow Henna kijk je niet alleen naar de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen, maar ook naar het soort wenkbrauwen. Want het gaat er juist om dat je niet alleen de wenkbrauwhaartjes verft, maar ook de huid eronder. Er moet echter wel enige hoeveelheid haar aanwezig zijn om de Brow Henna goed te laten hechten. 
Op een kale huid zal alleen een lichte waas verschijnen, die ook nog snel vervaagt. 
Als iemand van nature erg volle wenkbrauwen heeft, kan het resultaat juist weer behoorlijk intens zijn. Dit komt doordat zowel de haren als de huid eronder worden geverfd. Dus hoe donker de kleur uiteindelijk wordt, hangt sterk af van de natuurlijke volheid van de wenkbrauwen.

Henna Brow Brow Henna
Henna Brows bij al zeer volle en donkere wenkbrauwen, met als resultaat echte power brows.
Zou je bij deze dun bezaaide brows henna gebruiken, dan wordt het resultaat veel lichter dan bij het model hiernaast.

3. De Huid Van De Klant

Voordat je begint met een Henna Brows behandeling, is het cruciaal om niet alleen naar de wenkbrauwhaartjes te kijken maar ook naar de huid van de klant!  


  • De huidskleur van de klant is belangrijk. Je wilt immers de juiste kleur kiezen die het beste bij de huid past. Bij mensen met een lichte huid is het belangrijk om niet al te donkere Brow Henna te gebruiken, zelfs als ze graag donkere wenkbrauwen willen. Daarentegen heeft het geen zin om blonde (Hazelnut) Brow Henna te gebruiken op een donkere huid. 


  • Daarnaast is het essentieel om naar het huidtype te kijken. Op een droge huid zal de Brow Henna goed hechten en zal het resultaat dus intenser zijn dan op een vette huid, waar de henna minder goed pakt. Het wordt zelfs afgeraden om Brow Henna op een vette huid aan te brengen om teleurstellingen te voorkomen.


  • Een huid met een koele ondertoon bevat minder pigment. Deze huid heeft meestal een roze teint, is gevoeliger en vertoont sneller roodheid. Vaak wordt deze huid gecombineerd met blauwe ogen, maar donkere huiden kunnen ook een koele ondertoon hebben. Bij een koele ondertoon passen assige tinten Brow Henna zoals Taupe en Ash Brown het beste. 


  • Een huid met een warme ondertoon bevat van nature meer pigment. Deze huid kan variëren van licht tot donker en mensen met een warme ondertoon hebben vaak groene of bruine ogen. Voor deze mensen is de kleur Hazelnut vaak erg mooi. Dit is de enige kleur van Dyotics Henna met een warme ondertoon.

PRO-TIP: Check De Wenkbrauwhaartjes Goed. Poreuze Haartjes Nemen De Brow Henna Namelijk Sneller Op Dan Fijnere Haren.

4. Structuur Van De Haren

Als de wenkbrauwharen poreus zijn, nemen ze meer verf op dan fijnere haren. Dit betekent dat zelfs met de lichtste kleur wenkbrauwhenna, Honey, blonde wenkbrauwen heel donker kunnen uitvallen. Hoe herken je zo'n wenkbrauw? Deze wenkbrauwharen zijn vaak erg licht van kleur, met weinig pigment, en hebben een dikke structuur. Vaak gaan ze samen met een vette huid. Met dit soort wenkbrauwen moet je voorzichtig zijn. Laat de Brow Henna ongeveer 5 minuten intrekken en controleer het resultaat door het voorste deel te verwijderen. Het kan zijn dat de haren al erg donker zijn gekleurd, maar dat de henna nog niet goed is opgenomen door de huid. In dat geval moet je alles verwijderen, want je klant wil natuurlijk geen zwarte Henna Brows. Helaas zal er in dit geval geen heel aanwezige afdruk op de huid zijn.

Brow Henna Brows kleur kiezen
Stuggere haartjes kunnen de Brow Henna soms extra snel opnemen. 

5. Brow Henna Mix & Match

De kleuren van Dyotics zijn ready to use. En omdat er maar liefst 6 tinten zijn, is er altijd wel voor iemand de perfecte kleur. Wil je de kleuren toch combineren? Een lesje mixen! 
 

  • Als je gaat mixen, zorg dan dat je in totaal op 1 volle schep poeder uitkomt. Zo weet je zeker dat je niet te veel Brow Henna gebruikt. 
     

  • Wil je een kleur donkerder maken? Neem dan een mespuntje van deze kleur, om te voorkomen dat de mixkleur je basiskleur overheerst. 
     

  • Mix niet meer dan 2 kleuren Brow Henna met elkaar. Dat maakt het onnodig ingewikkeld, aangezien je met 2 kleuren tot een prima resultaat kunt komen. 
     

6. Get Inspired!

Acht prachtige Henna Brows, gecreëerd door onze brow community. Laat je inspireren! 

Mrs.Highbrow Brow Henna brow
@browsbeautybya.nl: Honey + Natural Brown.
Mrs.Highbrow Brows brow henna
@browsbeautybya.nl: Taupe
Mrs.Highbrow Brow brows henna
@smjasalon: Hazelnut
Mrs.Highbrow brows brow henna
@ebellabeauty: Hazelnut + Natural Brown.
Mrs.Highbrow Brow brows henna
@smjsalon: Natural Brown
Mrs.Highbrow Brow Henna Henna Brows
@ebellabeauty: Ash Brown
Mrs.Highbrow Brow Henna Brows
@chuladabrows used Ash Brown and Raven.
Mrs.Highbrow brow brows henna
@definedbrows: Natural Brown + Ash Brown

Wil je ook gerepost worden op Mrs.Highbrow's Instagram (www.instagram.com/mrshighbrow) of in een blogpost? Tag @mrshighbrow in je post, of gebruik #mrshigbhrow