Pam's Power Brows

Mrshighbrow-brows

 

Wij vielen als een blok voor haar. Voor Pam Cyrille van der Putte (22) herself én voor de prachtige henna brows die ze creëert. Tijd om deze gepassioneerde beauty beter te leren kennen. Wat is haar geheim? En haar ultieme advies aan beginnende specialisten? Lees het in deze Specialist in de Spotlight.

 

- Door Anouk Bruel

mrshighbrow-blogpost

Hoe omschrijf je jezelf?

“Als een creatieve en gemotiveerde perfectionist die enorm veel van haar beroep als schoonheids- en wenkbrauwspecialiste houdt."

 

Hoe ben je in deze branche terechtgekomen?

“Door mijn laatste stage voor de opleiding Allround Schoonheidsspecialiste. Bij dit stagebedrijf waren de professionals specifiek gespecialiseerd in wenkbrauwen. Dat was mijn geluk, want zo heb ik mijn passie en talent voor brows ontdekt. Inmiddels ben ik alweer zo’n vijf jaar als brow specialiste aan het werk.”

 

mrshighbrow-blogpost-brushed-up-browsPicture by @nikki_makeup

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik probeer zoveel mogelijk op de hoogte te blijven door online trends te volgen. Maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit mijn eigen klanten. Hun mening doet er echt toe. Ik luister graag naar de reacties van klanten als het gaat om nieuwe technieken. Maar ik moet zeggen, vaak vinden mensen het ongemakkelijk om een nieuwe techniek uit te proberen. Terwijl we er uiteindelijk allemaal in meegaan. Net als de smalle wenkbrauwen in de jaren ’70 en de brushed-up brows van nu.”

 

mrshighbrow-salon

Hoe ziet jouw salon eruit?

"Mijn salon is clean, strak en heeft een retro vibe. Mijn klanten zullen het omschrijven als een mooie, knusse en ‘Instagrammable’ plek.”

 

"Ik ben fan van koele wenkbrauwtinten en Dyotics is naar mijn mening de beste op dat gebied. Ook niet geheel onbelangrijk: de nieuwe verpakkingen zijn super mooi, haha.”

mrshighbrow-Dyotics-henna-brows


Waarom Dyotics?

"Door mijn obsessie voor wenkbrauwen ben ik nog weleens online aan het zoeken naar ideeën voor mijn eigen salon. Zo kwam ik ook bij Mrs.Highbrow terecht. Ik heb met twee hennamerken gewerkt en ben zo tot de conclusie gekomen welk merk voor mij het best werkt. Ik ben fan van koele wenkbrauwtinten en Dyotics is naar mijn mening de beste op dat gebied. Ook niet geheel onbelangrijk: de nieuwe verpakkingen zijn super mooi.”

mrshighbrow-eyebrows

Hoe probeer jij je als specialist te onderscheiden?

“Ik heb een eigen aanpak, een eigen stijl. Door de jaren heen heb ik mijn mening en manier van werken gecreëerd. Samen met mijn klanten probeer ik zoveel mogelijk te kijken naar technieken die bij hun passen. Ik weet dat zij dat ook waarderen.”

"Face the facts. Leer de basis bij professionals en de rest vanuit jezelf. Zo creëer je een unieke stijl"

 

mrshighrow-eyebrows-blogpost

Waar haal jij de meeste voldoening uit?

“Wanneer een nieuwe klant bij mij in de salon komt, en haar brows ‘virgin’ zijn. Nooit eerder aangeraakte wenkbrauwen vind ik het allermooist om mee te werken.”

 

Wat is jouw brow quote?

“BROW KARMA, if you cheat on me.”
mrshighbrow-blogbost-eyebrows


Wat zou je beginnende specialisten mee willen geven?

“Volg cursussen om de technieken en theorie te leren. Je wilt niet verantwoordelijk zijn voor behandelingen met klanten zonder te weten wat er mis kan gaan. Face the facts. Leer de basis bij professionals en de rest vanuit jezelf. Zo creëer je een unieke stijl en kun je dat ook behouden.”

Jouw grootste droom?

Ik blijf ervan dromen om nieuwe dingen in mijn branche te ontdekken en om dat op mijn manier perfect uit te voeren. We will see where life brings us, because there is so much more new upcoming.”

Meer van Pam zien? Check www.instagram.com/thisiscyrille/