Het is nooit te laat voor een carrièreswitch

Zijn brows altijd al een heimelijke passie van je geweest? Heb je je altijd afgevraagd "wat als ik brow stylist was geworden"? Het is nooit te laat voor een nieuw begin als Brow Stylist. Een carriére switch behoort altijd tot de vele mogelijkheden van het leven. Wij hebben een lijst samengesteld van mensen die een carrièreswitch hebben gemaakt en na hun dertigste succesvol zijn geworden.

Huda Kattan

Toen Huda op 29 jarige leeftijd met haar man naar Dubai verhuisde verloor ze al snel door de crisis in 2008 haar baan. Al snel had ze weer een nieuwe baan in PR, maar realiseerde zich kort daarna dat hier haar passie niet lag. Haar zus adviseerde haar te focussen op haar liefde make-up. Ze haalde haar certificaat in visagie en begon te werken aan haar craft bij Revlon. Al snel begon ze Huda Beauty als een blog, en groeide ze een bereik door make-up tutorials te maken en tips te delen over make-up. Hoewel haar bereik begon te groeien zag Huda het niet zitten om producten te verkopen. Zij zag zichzelf niet als iemand die een business runde.Met een duwtje van haar zussen is ze toch haar bedrijf begonnen. Ze begon in 2013 met het verkopen van nepwimpers en vandaag de dag verkoopt ze 140 producten met een jaarlijkse omzet van $250 miljoen.

 

Oprah Winfrey, Mrs.Highbrow ,

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey is de rijkste Afro-Amerikaanse vrouw van de 20e eeuw. Ze heeft de presidentiële medaille van vrijheid ontvangen van president Barack Obama en het eredoctoraat van Duke en Harvard. Daarvoor heeft ze echter een zeer moeilijke jeugd gehad en is ze op 13-jarige leeftijd van huis weggelopen. Na haar afstuderen kreeg Oprah een baan als nieuwslezeres op de Baltimore's WJZ-TV, maar na een paar maanden werd ze ontslagen. Ze liet zich hierdoor niet ontmoedigen en in 1983, op 29-jarige leeftijd begon ze haar eigen talkshow. Uiteindelijk is deze succesvolle talkshow 25 jaar lang uitgezonden! Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen, maar motiveer jezelf om groter te dromen en geef niet op.

 

Kathryn Joosten

Kathryn Joosten was een Amerikaanse actrice en tweevoudig winnaar van de Primetime Emmy Awards. Voor het nastreven van haar kinderdroom als actrice, werkte ze als psychiatrisch verpleegkundige, was ze getrouwd en had ze twee kinderen. Ze volgde haar eerste acteerles pas nadat ze op 42-jarige leeftijd was gescheiden. Ze kreeg haar eerste rol toen ze 53 was en zette haar acteercarrière in Hollywood voort tot ze op 72-jarige leeftijd overleed. Haar bekendste rollen zijn onder meer Dolores Landingham op NBC's The West Wing van 1999 tot 2002 en de geliefde Karen McCluskey op ABC's Desperate Housewives van 2005 tot 2012.

 

Vivienne Westwood

De invloedrijke modeontwerpster en zakenvrouw verliet de Universiteit van Minister en zei dat ze niet wist hoe zij, een meisje uit de arbeidersklasse, in de kunstwereld haar geld zou kunnen verdienen. Ze nam een baan in een fabriek en studeerde om Engels docent te worden op een basisschool. Ze was 30 jaar oud toen ze van haar man scheidde, stopte met lesgeven en begon met het maken van kleding die haar nieuwe partner Malcolm McLaren ontwierp. Westwood opende vier winkels in Londen en breidde zich uiteindelijk uit over de hele wereld. Een van haar ontwerpen was te zien in Sex in the City.

 

Martha Stewart

Martha is een perfect voorbeeld van meerdere carrièreswitches en successen na de leeftijd 30. Ze heeft een aantal bestverkochte boeken geschreven, is een detailhandel zakenvrouw, schrijver en een televisiepersoonlijkheid. Martha begon haar carrière als effectenmakelaar op 26-jarige leeftijd, wat niets te maken heeft met wat ze nu doet. Eind dertig begon Marta een horecabedrijf. Ze werkte voor een delicatessenwinkel, maar na onenigheid met de eigenaren opende ze haar eigen winkel. Uiteindelijk veranderde Stewart haar liefde voor gastronomisch koken en creatieve presentaties in wat nu Martha Stewart Living Omnimedia is.

 

Iris Apfel

Iris Apfel is een van de meest extravagante mode-iconen. Iris werkte als assistent-illustrator en richtte samen met haar man Carl Apfel een textielbedrijf op. Iris reisde met haar man de wereld over om de stof te kopen. Ze begon met het kopen van niet-Westerse, artisanale kledingstukken die ze droeg naar high-society feesten van klanten. Op dit moment is ze een wereldwijd bekend mode-icoon en geeft ze lezingen over stijl- en mode topics aan de Universiteit van Texas. Bovendien is ze druk bezig met haar MAC cosmeticalijn, haar werk voor Eye-Bobs en het lanceren van haar eigen tassenlijn. Ook tekende Iris op 97-jarige leeftijd een modellencontract met een wereldwijd bureau.

 

Donald Fisher

Donald Fisher had tot zijn 40ste geen ervaring in de detailhandel, totdat hij samen met zijn vrouw Doris de Gap Store oprichtte. Voorheen had hij een bedrijf dat hotels renoveerde. Op een dag, toen hij probeerde om spijkerbroeken te retourneren bij Levi's, realiseerde hij zich dat de meeste warenhuizen maar een paar spijkerbroekmaten aanbieden. Donald bood Lou Romanello, de winkelmanager van Levi, een samenwerking aan om een nieuw merk te lanceren, maar hij werd afgewezen. Na te worden afgewezen opende hij zelf zijn eerste winkel die alle maten spijkerbroeken aanbood en noemde deze Gap vernoemd naar 'Generation Gap'.

 

Als je een passie hebt voor schoonheid en wenkbrauwen, staan we voor je klaar om je te helpen met een nieuwe start als Brow Professional. Mrs.Highbrow biedt verschillende (online en op locatie) cursussen waar je alles kunt leren wat je nodig hebt om Brow Specialist te worden. We investeren continu in het ondersteunen van onze specialisten om betere ondernemers te worden met tips en tricks die we in de praktijk hebben geleerd.Twijfel niet langer en boek nu uw Brow Stylist-cursus.