Mrs.Highbrow Academy 2.0: word nóg beter in jouw vak

mrshighbrow-academy-header-blogpost


Mrs.Highbrow is al jaren the place to be voor wenkbrauwtrainingen op maat. Nu is het tijd voor onze Academy 2.0. Groter, mooier en met een breder aanbod van cursussen. Een rondleiding.

mrshighbrow-henna-brow

Wil je nog strakkere henna brows leren maken? Rust je niet voordat een foto van jou @archaddict approved is? En wil je sneller kunnen werken, waardoor je meer marge overhoudt? Wil je, kortom, de beste browspecialist van jouw regio worden? Op onze gloednieuwe academy staan we klaar om van jou een nog betere ondernemer te maken. Met de beste teachers, veel persoonlijke aandacht en state of the art materialen. Van een basiscursus Browstylist tot workshops voor gevorderden, zoals Henna Brows of Brow Lamination. Nieuw is onze academy natuurlijk niet. Alleen de locatie is veranderd. Nee, we go way back, aldus Mrs.Highbrow founder Ska van Buren, die vijf jaar geleden het concept brow bar in Nederland introduceerde.
mrshighbrow-founder


Vol vanaf dag 1

Een barber shop, maar dan voor wenkbrauwen, was het idee achter Mrs.Highbrow. Met de stoelen zij aan zij, net als bij de kapper. “Ik had geen idee of het zou gaan werken”, aldus Ska. “Want het zou voor vrouwen best even wennen zijn om hun brows out in the open te laten doen, in plaats van in een speciaal kamertje zoals bij de schoonheidsspecialist. Maar het bleek een succes.” Mrs.Highbrow haalde diverse landelijke kranten, en vanaf dag 1 waren de 5 Belmont barber chairs voor 90% bezet. Vrouwen die nog nooit iets aan hun brows hadden laten doen, meldden zich nieuwsgierig in de salon, omdat ze in het NRC hadden gelezen “dat ze iets aan hun brows moesten laten doen.” Al snel was er geen plek meer voor walk-ins, en zaten we zeker drie weken van tevoren vol. Mrs.Highbrow was een begrip in Amsterdam en omstreken geworden.

 

Niet alleen onder vrouwen die op zoek waren naar de beste versie van zichzelf. We kregen steeds meer vraag van schoonheidsspecialisten en wimperstylisten naar trainingen. En zo geschiedde. Elke maandag werd de salon omgeturnd tot academy en vrouwen en mannen uit het hele land, en verder daarbuiten, schreven zich in voor trainingen. We kregen studenten uit België en de UK, Duitsland en zelfs Peru, Hawaï en Japan. Dat was vleiend en gezellig. Maar ook hectisch en druk. De salon barstte uit haar jasje.

mrshighbrow-courses-academy


Een dagje cursus

En zo ontstond het plan voor een grotere academy. Waar we in alle rust en ruimte nog beter les kunnen geven. Waar we niets anders willen dan het delen van de knowhow die we in al die jaren hebben opgebouwd. En dat voel je. Zodra je onze Academy aan de rand van Amsterdam binnenloopt, is de liefde voor wenkbrauwen bijna tastbaar. Na een warm onthaal van onze office manager, zie je de producten die wij zorgvuldig hebben ontwikkeld voor echte brow professionals (in spe) links en rechts klaar staan. Terwijl de meer dan levensgrote beauties Jeff en Danielle - op de panelen die de wachtruimte van de cursusruimte scheiden - je met hun blik betoveren. De houten tafel biedt genoeg ruimte om samen met de maximaal 5 andere cursisten het theoriegedeelte onder de knie te krijgen: onze Head of Training loopt op een kalme manier door alle must-knows en tips & tricks. En na afloop is natuurlijk genoeg tijd voor het stellen van al jouw prangende vragen.

 

mrshighbrow-academy

 

Ondertussen hebben de modellen plaatsgenomen in de wachtruimte en zijn we klaar om te starten met het praktijkgedeelte. In de salon van onze Academy staan zes prachtige, vintage barber chairs klaar om de theorie toe te passen en creëren we de picture perfect brows. En zo zie je toch wat terug van de vintage sfeer waar het allemaal startte.

mrshighbrow-academy-courses


Van epileren tot threaden

Ons cursusaanbod is divers. Maar het begint allemaal met de basis: het goed leren shapen van wenkbrauwen. En dat is meer dan epileren. Het is goed kijken naar de vorm van iemands gezicht, naar de natuurlijke wenkbrauw, voor de meest krachtige blik. Tijdens de cursus Browstylist komt het allemaal aan bod. Je leert verder goed waxen en verven met regular verf. Aan het einde van de dag ken je de basis van het stylen van een paar stunning brows. Daarna is het aan jou: veel oefenen. Zodat je je na verloop van tijd kunt inschrijven voor de cursussen voor gevorderden. Zoals Henna Brows, Brow Lamination of Threading. Ben je al redelijk ervaren? Dan kun je direct met deze trainingen starten.

 

mrshighbrow-hoofd-trainer-academy-cursus

Review over de hoofdtrainster: "Francien is een gem. Ze zorgde ervoor dat we ons comfortabel voelden en gaf waardevolle tips."

  

mrshighbrow-dyotics-henna-brows

 

Henna Brows vanuit huis

Wij kunnen niet wachten om jou op onze nieuwe Academy te verwelkomen. Niet in staat om naar Duivendrecht te komen? Redelijk ervaren wenkbrauwspecialisten kunnen ook thuis aan de slag met de online cursus Henna Brows of Brow Lamination. De cursus is inclusief starter kit en certificaat, en 6 maanden online coaching. Stel al je vragen in de app en stuur foto’s om te laten beoordelen door trainer en specialist Michel.

 

Meer info

Bekijk het volledige cursusaanbod.
Locatie: Industrieweg 59, 1115 AD Duivendrecht