De voordelen van brow henna

Mrs.Highbrow-Henna-brows-tips-tricks


Henna brows, het is dé grote trend op wenkbrauwgebied. Maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen van wenkbrauwhenna? We leggen het uit met de onderstaande 10 vragen en antwoorden over brow henna. Lees: de voordelen van wenkbrauwhenna.

 

1. Wat is wenkbrauwhenna precies?

Henna wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van allerlei lichaamsversieringen, maar op wenkbrauwgebied is het een vrij nieuwe toepassing. De basis van wenkbrauwhenna is - net als bij gewone henna - de hennaplant. Maar er zijn extra pigmenten aan toegevoegd die zorgen voor de (koele) bruintinten en houdbaarheid. In tegenstelling tot henna die gebruikt wordt voor body art, hoeft brow henna maar 15-20 minuten in te trekken in plaats van uren.

 

2. Waar meng je wenkbrauwhenna mee?

Brow henna meng je met gewoon (warm tot heet) water of rozenwater. Er komt dus geen chemisch proces aan te pas. Dat is een van de voordelen van wenkbrauwhenna. Aan gewone wenkbrauwverf, zoals Lash FX, voeg je peroxide toe om de verf gebruiksklaar te maken. Gebruik wel een pipet of druppelflesje als je de henna gaat mengen. Anders heb je kans dat je te veel water bij je hennapoeder doet, waarna het onbruikbaar is geworden. En dat is natuurlijk zonde.

 

3. Wordt brow henna niet rood?

Nee, aan wenkbrauwhenna zijn speciale pigmenten toegevoegd die zorgen voor de mooie koele blond- of bruintinten. Zou je pure henna gebruiken, zoals bij hennaversieringen, dan krijg je een roodbruine afdruk op de huid. Bovendien moet pure henna urenlang intrekken voor een goed resultaat.

 

4. Heeft wenkbrauwhenna nog meer voordelen?

In tegenstelling tot gewone wenkbrauwverf, zoals Lash FX, kleurt wenkbrauwhenna niet alleen de haartjes maar ook de huid. De kleur blijft 5 tot 14 dagen zichtbaar. Oftewel, een tattoo effect tot maximaal twee weken. Dat is een van de grootste voordelen van wenkbrauwhenna.

5. Heeft wenkbrauwhenna ook nadelen?

Wenkbrauwhenna bevat veel pigmenten. Daarom pakt het ook zo goed op de huid. Maar helaas niet alleen op de huid. Mors je de henna op bijvoorbeeld kleding of meubilair, dan krijg je het er slecht uit. Vooral met witte werkbladen is het oppassen geblazen. Maar ook met je handen. Bescherm je werkplek goed en draag nitril handschoenen tijdens het klaarmaken en verven. Want je kunt je wel voorstellen: als de eyebrow henna 5 tot 14 dagen op je wenkbrauwen blijft zitten, blijven vlekken ook zeker even op je vingers en nagels zitten. Door goed te boenen met zeep, krijg je het er wel af. Maar toch… Het is dus belangrijk om zeer netjes en precies te werken als je wenkbrauwhenna gebruikt.

6. Wat voor producten heb je nog meer nodig?

Naast henna heb je een product nodig om de huid vooraf goed schoon en vetvrij te maken zoals Dyōtics Skin Prep Lotion. Maar je kunt ook Get Set Cleansing Lotion gebruiken. Daarmee heb je twee vliegen in één klap: je kunt het voor het ontharen gebruiken, maar dus ook voordat je gaat verven met brow henna. Voor een optimaal effect kun je vragen of de klant thuis haar wenkbrauwen scrubt (dit kost minder tijd en is minder gedoe dan wanneer jij dit zou doen). Dan zijn de dode huidcellen weg en kan de verf beter in de huid trekken. Voor een mooi egaal resultaat.

7. Kun je de kleuren wenkbrauwhenna mengen?

Ja, je kunt prima kleuren brow henna met elkaar mengen. Om een kleur wat donkerder te maken, of bijvoorbeeld wat assiger of juist warmer.

8. Moet je altijd de huid meeverven met henna?

Dat is afhankelijk van de wensen van de klant. Er zijn genoeg klanten die niet voor superstrakke brows gaan, maar die alleen de haartjes wat donkerder willen hebben. Ook dan kun je wenkbrauwhenna gebruiken. Je brengt het dan niet aan met een kwastje maar met een spoolie.

9. Hoelang blijft wenkbrauwhenna zitten?

Eén van de voordelen van wenkbrauwhenna is dat het zo goed op de huid pakt. Maar het is niet slim om daar beloftes over te doen. Hoe lang de verf op de huid blijft zitten is namelijk afhankelijk van het huidtype en verzorging. Bij een vette huid is het mogelijk dat de verf minder goed pakt en blijft zitten. En adviseer om de wenkbrauwen 12 tot 24 uur na de behandeling droog te houden en zo min mogelijk reinigingsproducten te gebruiken.

10. Hoe verzorg je henna brows na afloop?

Het is belangrijk dat de klant de avond na de behandeling haar brows niet schoonmaakt. Sowieso is het ‘t best om zo min mogelijk water te gebruiken. Ook huidverzorgingsmiddelen op oliebasis en scrubs en peelings laten de kleur eerder vervagen. Daarnaast is het beter om niet te veel in de zon of onder de zonnebank te gaan met henna brows.